Har kamera, vil fotografere mennesker

Det er ingenting galt i å fotografere natur, landskap, stilleben eller arkitektur, jeg gjør det selv. Men jeg vil hevde – og har psykologien med meg når jeg skriver det – at vi mennesker trekkes mot andre mennesker. Vi har alltid vært flokkdyr. Derfor er det å fotografere mennesker for de fleste av oss er enda mer givende enn å fotografere noen av de andre sjangrene.

Ta deg tid til å se denne videoen (over) og tenk på hvordan du kan skape sterkere fotografier av mennesker ved å gå dypere og bruke deg selv som menneske. Erfaringene jeg deler i denne videoen handler mer om hvordan du bør tenke relasjonsbygging og medmenneskelighet enn hvordan du bruker kameraet. Det har tatt meg tid å innse hvor viktig det er, men det har endret måten jeg lager bilder på. Ikke bare er bildene mine sterkere og mer autentiske, men møtene med menneske jeg fotografer, er blitt opplevelser i seg selv.

Gikk du glipp av den første videoen, Med mennesket i søkeren? Du kan se det her.

Om et par dager til sender jeg deg en e-post og gir deg beskjed om at den tredje videoen er lagt ut. Den heter Med kameraet som døråpner. Der vil jeg snakke enda mer om møtet mellom deg som fotograf og de du fotograferer – og hvordan du kan håndtere den frykten vi alle opplever når vi tar kontakt med fremmede mennesker.

Har du spørsmål til det å fotografere mennesker? Legg igjen dem i en kommentar under og la oss diskutere det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *