Med kamera som døråpner

Som fotografer er vi opptatt av lys og komposisjon – og det er selvsagt viktig. Men når du fotograferer mennesker, er det noe som er enda viktigere. Det snakker jeg om i denne tredje og siste videoen om å fotografere mennesker. Jeg har også snakket med en deltaker som har deltatt på flere av mine workshops. Ken Åge Kårstad forteller om hvordan han overvant redselen for å spørre fremmede mennesker om å kunne fotografere dem. Han understreker også det som er så viktig når du fotograferer mennesker, nemlig dette møtet som oppstår mellom fotograf og personen(e) som blir fotografert.

Hvis denne serien med videoer har vært nyttig for deg og du ønsker å gå dypere med ditt fotografi av mennesker, bør du vurdere å melde deg på Med mennesket i søkeren. Påmeldingen åpner neste tirsdag, men bare i 5 dager. Den avsluttes den 27. mai 2024, og kurset vil da ikke bli tilbudt igjen før neste gang jeg setter det i gang – når det måtte bli. Hvis du noen gang har ønsket å bli skikkelig god på å fotografere mennesker, er muligheten her nå.

Med mennesket i søkeren er et online-kurs der jeg har tatt den intense og intime opplevelsen fra mine ordinære workshops og gjort den tilgjengelig for deg uansett hvor du måtte befinne deg. Dette kurset på 7 moduler og med mer enn 15 leksjoner kommer til å ta deg med storm, og det kommer til å gi deg ny dybde, innsikt og fokus, samt fornyet kreativ frihet når du fotograferer mennesker.

Jeg har i mange år livnært meg som dokumentarfotograf og fotojournalist. Nesten alltid fotograferer jeg mennesker i en eller annet setting. Jeg har gjennom årene utviklet jeg en tilnærming som fungerer for meg – og for mine workshopdeltakere. Å komme seg ned på jorden, overvinne frykt og kreative sperrer, lære hvordan du tilnærmer deg mennesker som du vil fotografer og jobbe med dine begrensninger, er langt viktigere enn å hvilke kameraet du bruker eller alle de andre tekniske tingene som vi fotografer er så besatt av. Jeg vil gjerne forklare mer om kurset og alle funksjonene og fordelene – ta deg tid til å sjekke det ut her på MedMennesketiSøkeren.no. Påmeldingen åpner snart.

PS – Hvis du gikk glipp av den første og andre videoen, sjekk dem ut her:

«Med mennesket i søkeren» kan sees her.
«Har kamera, vil fotografere mennesker» kan sees her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *